Novosti

Promovisana XIII. generacija mlađih...

23. Decembar 2021 - 13:15

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova danas je u čin mlađeg inspektora promovisano 10 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA. Riječ je o XIII. generaciji koja je u Agenciji pohađala osnovnu policijsku obuku II.nivoa i stekla čin mlađeg inspektora.

Na početku svečanosti Marko Vujević, direktor...

Vidi više

Rukovanje vatrenim oružjem i vještine...

16. Decembar 2021 - 14:45

Odsjeljenje za specijalističku obuku Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u protekla tri dana realizovao je posljednji ovogodišnji ciklus specijalističke obuke Rukovanje vatrenim oružjem i vještine gađanja iz automatskoga oružja duge cijevi (osnovna obuka). Prema nastavnom planu i programu, obuke ove vrste organizuju se za...

Vidi više

Saradnja sa OSCE-om: „Otkrivanje...

10. Decembar 2021 - 13:45

S ciljem unapređenja sigurnosti granica Bosne i Hercegovine (BiH), u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova od 6. do 10. decembra 2021. održana je obuka na temu „Otkrivanje falsifikovanih dokumenata“. Partneri u organizaciji obuke bili su Odjel za transnacionalne prijetnje OSCE-a i Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini.
Kroz...

Vidi više

Rukovanje vatrenim oružjem i vještine...

9. Decembar 2021 - 14:30

Danas je u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova okončan još jedan ciklus specijalističke obuke Rukovanje vatrenim oružjem i vještina gađanja iz automatskog oružja duge cijevi (temeljna obuka). Obuka je održana od 7. do 9.prosinca, na zahtjev Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA za osam policijskih službenika te sigurnosne...

Vidi više

Studenti Pravnoga fakulteta SUM...

3. Decembar 2021 - 15:00

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru - studijska grupa Kriminalistika i sigurnosni menadžment, posjetili su danas Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. U njihovoj pratnji je bila dr. sc. Tonka Krešić Gagro, docent.
U amfiteatru Agencije studente je pozdravio direktor Marko Vujević, koji je najavio modalitete...

Vidi više

Stranice