Novosti

Informativni razgovor i ispitivanje

8. Novembar 2019 - 14:45

Danas je u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova završen prvi ciklus petodnevne specijalističke obuke „Informativni razgovor i ispitivanje“ koji je realizovan uz stručnu podršku Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država (USDOJ/ ICITAP).

Obuka je bazirana na identificiranje tehnika kojima se promoviše aktivno...

Vidi više

Obuka za vodiče službenih pasa

25. Oktobar 2019 - 15:00

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova od 21. do 25. 10. 2019. održano je stručno usavršavanje naziva Stručna i praktična obuka u oblasti rada vodiča službenih pasa za policijske službenike Granične policije BiH.

Cilj obuke je da policijski službenici zaduženi za upotrebu službenih pasa za patroliranje...

Vidi više

Nastavak saradnje UNODC i AEPTM

17. Oktobar 2019 - 12:00

Izaslanstvo UNODC, predvođeno šefom ureda ove organizacije UN-a u Beču Oleksiyem Feshchenkom, posjetilo je Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. U razgovoru sa Sašom Govedaricom. zamjenikom direktora Agencije i Dunjom Galić, voditeljicom Odsjeka za potporu, razamatrane su mogućnosti daljnje saradnja koje je započela u lipnju...

Vidi više

Promovisano 50 policajaca DKPT

15. Oktobar 2019 - 14:00

U prisustvu najviših predstavnika sigurnosnih institucija naše države, danas je u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u čin policajac' promovisano 50 kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Riječ je o XII. generaciji koja je u Agenciji pohađala osnovnu policijsku obuku I.nivoa.

Školovanje kadeta DKPT u...

Vidi više

FRONTEX: Zajednički nastavni plan i...

26. Septembar 2019 - 10:45

Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u saradnji sa Policijskom školom u Segedinu (Mađarska), Centrom za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije i Akademijom za sigurnost Albanije učestvovala je u projektu pod nazivom: „Povećanje efikasnosti mjera granične policije u zemljama Zapadnog Balkana kroz regionalno...

Vidi više

Stranice