Novosti

IADLEST-ov certifikat potvrda da AEPTM...

16. Januar 2020 - 15:15

Mark Damitio, menadžer za grantove i akreditacije Međunarodnoga udruženja direktora za standarde i obuke u oblasti provedbe zakona (IADLEST), danas je Branku Vukoji, direktoru Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM) uručio certifikat IADLEST-a, koji je priznanje da Agencija ispunjava međunarodne standarde po pitanju...

Vidi više

Promovisana XI. generacija mlađih...

30. Decembar 2019 - 14:15

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova danas je u čin 'mlađi inspektor' promovisano 15 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA. Riječ je o XI. generaciji koja je u Agenciji pohađala osnovnu policijsku obuku II.nivoa i stekla čin 'mlađi inspektor'.

Na prigodnoj svečanosti kadetima su prvi čestitali: Branko...

Vidi više

Posjeta delegacije Policijske akademije...

11. Decembar 2019 - 9:30

Delegacija Policijske akademije Provincije Hunan Narodne Republike Kine, predvođena prof. Xuenongom Zhouom, sekretarom stranke i prvim komesarom, posjetilа je Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. Visoke goste dočekao je i pozdravio zamjenik direktora Saša Govedarica.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i delegacija ...

Vidi više

Informativni razgovor i ispitivanje

8. Novembar 2019 - 14:45

Danas je u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova završen prvi ciklus petodnevne specijalističke obuke „Informativni razgovor i ispitivanje“ koji je realizovan uz stručnu podršku Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država (USDOJ/ ICITAP).

Obuka je bazirana na identificiranje tehnika kojima se promoviše aktivno...

Vidi više

Obuka za vodiče službenih pasa

25. Oktobar 2019 - 15:00

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova od 21. do 25. 10. 2019. održano je stručno usavršavanje naziva Stručna i praktična obuka u oblasti rada vodiča službenih pasa za policijske službenike Granične policije BiH.

Cilj obuke je da policijski službenici zaduženi za upotrebu službenih pasa za patroliranje...

Vidi više

Stranice