Директорј Марко Вујевић поздравио кадете SIPA-е

01/09/2020

Кадете SIPA-е, њих 18 који су јучер дошли у Агенцију за школовање и стручно усавршавање кадрова на основну полицијску обуку, данас је поздравио новоименовани директор ове институције Марко Вујевић.

Пожељевши им добродошлицу у Агенцију и успјех у школовању, Вујевић је будућим полицајцима и млађим инспекторима SIPA-е казао како су изабрали часно занимање, те да је темељ сваке полицијске институције ред, рад и дисциплина. Нагласио је како се од њих у сљедећих четири односно шест мјесеци очекује одговоран приступ током наставнога процеса, што ће у коначници допринијети да након основне полицијске обуке буду оспособљени за послове у Државној агенцији за истраге и заштиту.

Вујевић је кадетима казао и то како ће они, али и сви будући кадети полицијских институција БиХ, у свим сегментима имати најбоље могуће увјете за рад, учење и обуку, будући је довршен пројект изградње комплекса објекта Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова, у склопу којега се, уз све остало, налазе и сувремено опремљени кабинети, спортска дворана и стрељана.

С обзиром на изузетно сложену епидемиолошку ситуацију везану уз пандемију вируса COVID 19, директор Вујевић је указао на потребу придржавања свих мјера из Препорука за организирање раднога процеса у стању проглашене пандемије.