Посјет делегације Полицијске академије Хунан НР Кине

11/12/2019

Делегација Полицијске академије Провинције Хунан Народне Републике Кине, предвођена проф. Xуенонгом Зхоуом, секретаром странке и првим комесаром, посјетила је Агенцију за школовање и стручно усавршавање кадрова, гдје им је ријечи добродошлице упутио замјеник директора Саша Говедарица.
На састанку, којем је присуствовала и делегација Министарства безбједности БиХ, Говедарица је упознао госте са надлежностима и актуелним пословима, везаним уз рад наше агенције. Детаљнију презентацију одржао је Маид Пајевић, шеф Одсјека за провођење  стручне и основне обуке, а у разговорима су учествовали и Елвир Велић, шеф Сектора за обуку, те Ирина Колак-Мандић, шеф Одсјека за послове са полазницима обуке и евиденције који су боравили у Кини, на другом и трећем Лианyунганг форуму који су били посвећени јачању сарадње између агенција за провођење закона и сигурносних служби са циљем оснаживања њихових капацитета у будућности, како би се успјешније превенирали и сузбијали сви облици криминала на глобалној, регионалној и националној разини. 
Након презентације и размјене информација које се односе на системе школовања полицијских службеника у Кини и БиХ, гости су посјетили и новоизграђени комплекс објеката Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова.
Кинеска делегација је исказало интерес за развој сарадње са Агенцијом за школовање и стручно усавршавање кадрова, а конкретне активности биће договорене током сљедећега сусрета шефова Полицијске академије Провинције Хунан и наше агенције.