IADLEST-ов процес цертификације AEPTM

17/09/2019

Директор програма акредитације IADLEST-а Марк Дамитио и његови сарадници започели су данас инспекцију и евалуацију Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова, као дио процеса сертификације чији је циљ подршка развоју и препознавање изврсности, развијен од стране стручњака за обуку и стандарде јавне сигурности.
IADLEST је Међународно удружење директора агенција за спровођење закона које је у 2015. години, у настојању да повећа професионализам у полицијској обуци, започело истраживања ради успостављања модела акредитације. Намјера је била да се развије процес акредитације који овлашћује агенције за спровођење закона да добровољно покажу да испуњавају утврђени сет професионалних стандарда и, као резултат тога, добију одговарајуће признање од стране органа за полицијску обуку и стандарде.
Данас започети процес ADLEST-ове процјене у Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова трећи је од пет корака у процесу акредитације. У склопу ових активности, Агенција је извршила самопроцјену, што је први и један од најважнијих задатака у вези са припремом програма обуке. Процјена омогућава Агенцији да утврди колико се она ускладјује са стандардом акредитације и да утврди шта треба учинити да би се стандарди ускладили.