, , , , , , , Kliknite za galeriju

Делегације Владе ХНК у посјети AEPTM

11/01/2023

Агенцију за школовање и стручно усавршавање кадрова посјетила је данас делегација Владе Херцеговачко-неретванског кантона, коју је предводио премијер Невенко Херцег. У делегацији су били и министар унутрашњих послова Слађан Беванда, директор и замјеник директора кантоналне полиције Роберт Перић и Рамиз Хасић, те савјетница премијера Мартина Ћосић. На састанку са директором Агенције Марком Вујевићем разговарано је о текућим пројектима и будућој сарадњи ових институција, с освртом на завршен процес именовања директорa и замјеникa директора полиције ХНK.
„Част ми је и задовољство што смо за вријеме мандата ове Владе успјели пребродити оптерећења која смо имали у МУП-у ХНK-а, посебно када је у питању кадровска структура, што је на неки начин резултирало мањком полицијских службеника. Задовољство је што смо именовањем директора полиције и његовог замјеника, те доношењем нових законских и подзаконских аката, створили услове за кадровирање МУП-а“, рекао је премијер Херцеговачко-неретванског кантона Невенко Херцег након посјете Агенцији.
Након састанка, делегација Владе Херцеговачко-неретванског кантона обишла је комплекс Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова, гдје се на лицу места и у разговору са предавачима, инструкторима и менторима упознала са наставним плановима и програмима, као и најсавременијом опремом која се користи за обуку будућих полицајаца.
Херцег је најавио да ће МУП ХНK-а у наредних пет дана расписати конкурс за пријем 150 кадета и то: 130 за чин "полицајац" и 20 за чин "млађи инспектор". Почетак њиховог школовања, односно основне полицијске обуке, очекује се већ у мају ове године, а на састанку је било риjечи о могућности организовања школовања ових лица у Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова.

"Поздрављам и подржавам вашу жељу  да се едукација за будуће полицијске службенике у МУП организира управо у Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова у Мостару, али о томе, а након вашег службеног захтјева, коначну одлуку  ће донијети руководство Агенције имајући у виду планове школовања кадета државних полицијских институција (SIPA, ГП БиХ и ДКПТ) за 2023.годину'', казао је директор Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова Марко Вујевић.

Гости су изразили задовољство чињеницом да у Мостару постоји агенцију која на највишем нивоу планира и проводи обуке и усавршавања полицијских службеника. „Мени, као становнику овога града и кантона, је посебно драго да овде имамо овако једну изврсну институцију. Могао бих рећи да сам више него задовољан овим што сам видио и што смо разговарали“: казао је премијер Херцег, који је напоменуо и то да Влада ХНК-а планира у сљедеће 3 до 4 године школовати скоро 500 младих људи и тако зановити кадрове МУП-а ХНК-а на нивоу полицајаца и млађих инспектора.