Наставак сарадње са DCAF-om

22/10/2021

Агенцију за школовање и стручно усавршавање кадрова посјетила је данас Невенка Томовић, експерт DCAF-а за управљање обуком и израду наставних планова и програма. Она је са руководиоцима Агенције разговарала о начинима на које DCAF може помоћи у области е-учења. DCAF ће дати Агенцији наставне планове и програме креиране током пандемије Цовида. Ријеч је о стручним обукама „Обучите тренере“ и „Полицијски интегритет“ (основни и ниво за руководиоце). Предуслов за преузимање наведених програма и одржавање обука је едукација предавача и техничког особља Агенције за коришћење платформе за е-учење.
Томовић је подсјетила да DCAF има вишегодишњу добру сарадњу са Агенцијом у различитим областима обуке полицијских службеника Граничне полиције и других безбједносних агенција. Директор Агенције за школовање и стручно усавршавање  кадрова Марко Вујевић истакао је да се радује наставку сарадње, те да је Агенција спремна да у оквиру DCAF-а организује заједничке обуке и регионалне конференције на којима ће, у циљу остваривања заједничких интереса у вези са образовањем и обуком полицијског особља, говорити стручњаци из Црне Горе, Србије, Сјеверне Македоније, Албаније и Босне и Херцеговине. У том смислу, најављена је могућност организовања специјалистичке обуке о илегалној трговини умјетнинама.
У пратњи директора и заменика директора Агенције Марка Вујевића и Саше Говедарице, представница DCAF-а обишла је новоизграђени комплекс Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова.