Специјалистичка обука за инструкторе SIPA-e

22/10/2021

Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова завршила је четврти циклус специјалистичких обука за инструкторе из области руковања ватреним оружјем и вјештина гађања. Троседмичну обуку, од 4. до 22. октобра, похађало је 10 полицијских службеника Државне агенције за истраге и заштиту СИПА.
Сертификате је полазницима уручио директор Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова Марко Вујевић, који је, истичући да се од полицијских службеника СИПА-е увијек очекују најбољи резултати, изразио наду да је и ова обука унаприједила њихова знања и компетенције у руковању ватреним оружјем и вјештинама гађања. Вујевић је овом приликом истакао добре оцјене учесника за организацију и реализацију ове обуке и у том смислу захвалио тиму инструктора и предавача Агенције.
Иначе, циљ ове обуке је унапређење знања, вјештина и компетенција за планирање, спровођење, евидентирање и вредновање резултата постигнутих током борбеног гађања. Обуку је организовао Ођел за специјалистичку обуку, а осим комплекса Агенције, за практичне вјежбе кориштено је стрелиште Клуба АЛФА у Широком Бријегу.