Специјалистичка обука за полицијске службенике ДКПТ

24/09/2021

Данас је у Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова завршен још један из циклуса специјалистичких обука за инструкторе из области руковања ватреним оружјем и вјештина гађања. Троседмична обука (6.-24.9.2021.г.) организована је за 10 полицијских службеника Дирекције за координацију полицијских тијела.

Циљ обука ове врсте је побољшање знања, вјештина и компетенција за планирање, спровођење, евидентирање и вредновање резултата постигнутих током борбеног гађања. Обуку је организовао Одјел за специјалистичке обуке Агенције, а осим комплекса Агенције, за практичне вјежбе кориштено је стрелиште Клуба АЛФА у Широком Бријегу.

Након завршних испита (провјере потребних вјештина) и евалуацијскога поступка, на пригодној свечаности цертификате је полазницима обуке уручио директор Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова Марко Вујевић. Он је истакао да, кроз евалуације, Агенција добива добре оцјене за спровођење специјалистичких програма, те да се то посебно односи на организацију и имплементацију наставног плана и програма обуке „Руковање ватреним наоружањем и вјештине гађања“. Стога се Вујевић посебно захвалио тиму инструктора које у Агенцији предводи шеф Одјела за специјалистичку обуку Иван Пињух. Полазницима обуке Вујевић је пожелио пуно успјеха у раду, те изразио увјерење да ће ова обука унаприједити њихов рад у Дирекцији за координацију полицијских тијела.