Специјалистичка обука "Руковање ватреним оружјем и вјештине гађања-обука за инструкторе"

11/06/2021

На основу исказаних потреба Граничне полиције БиХ, Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова организовала је и спровела специјалистичку обуку из вјештина руковања оружјем и гађања (обука за инструкторе) с циљем унапређења знања, вјештина и компетенција за планирање, провођење, евиденцију и оцењивање резултата.у току борбеног гађања.

Тренинг је одржан од 24. маја до 11. јуна у просторијама Агенције и стрељачког клуба АЛФА у Широком Бријегу. Обуку су спровели предавачи и инструктори за ватрено оружје Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова на основу Курикулума који прописује да се овако захтјевни тренинзи организују за највише 10 полазника, колико их је за овај циклус номинирала Гранична полиција БиХ.

Полазницима обуке, који су положили испите знања и потребне тестове вјештина, данас је сертификате уручио директор Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова Марко Вујевић, који је у свом обраћању нагласио потребу континуираног усавршавања и изразио увјерење да ће знање стечено током обуке успјешно примијенити међу колегама у Граничној полицији БиХ.

Додајмо да ће се обука за инструкторе из области руковања оружјем и вештина гађања спровести у Агенцији у још пет термина до краја 2021. године.