Промоција XIV. генерација полицајаца

25/02/2021

У присуству представника безбједносних институција наше земље, у Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова данас је у чин полицајца промовисано 8 кадета Државне агенције за истраге и заштиту SIPA. То је XIV. генерација која је у Агенцији похађала основну полицијску обуку I. нивоа и стекла чин „полицајац“.

Пригодним ријечима присутнима се обратио директор Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова Марко Вујевић који је изразио наду да ће стечена знања у Агенцији кадети односно будући полицијски службеници најбољих истражних тимова наше земље у оквиру SIPA-е успјешно примијенити у пракси. „Младим људима који су се опредијелили за овај изазовни и часни посао морамо дати подршку у сваком смислу. У сложеној ситуацији, када је наша земља оптерећена мигрантском кризом и другим безбједносним пријетњама, као што су тероризам или организовани криминал, мора се одговорити научно и стручно, због чега морамо имати добро образовано полицијско особље“ – нагласио је Вујевић додајући да је имератив Агенције усавршавање наставних планова, како основне, тако и свих видова специјалистичке обуке, те образовање предавача.

Честитајући кадетима на успјешно окончаној основној полицијској обуку, директор Агенције је истакнуо важну улогу предавача и ментора који су водили кадете кроз протеклих шест мјесеци. О њиховој преданости послу свједочи  и податак да је општи успјех XIV. генерација одличан. Наставничко вијеће Агенције је кадетом генерације прогласило Керима Хамзића. Иначе, шестомјесечна основна обука кадета SIPA-е за чин полицајац укључује обраду 17 наставних предмета кроз 1180 наставних чласова, подијељених у двије фазе: теоријска настава са практичним вјежбама и ситуациона настава.