Министар сигурности БиХ у посјети Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова

25/09/2020

У склопу посјета сигурносним институцијама наше земље, делегација Министарства сигурности БиХ, коју је предводио министа Селмо Цикотић, данас је посјетила Агенцију за школовање и стручно усавршавање кадрова. Госте је поздравио директор Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова Марко Вујевић  који их је упознао са актуелностима у провођењу основних надлежности ове установе које се односе на планирање и провођење основне полицијске обуке  I. и II.нивоа кадета SIPA-е, Дирекције за координацију полицијских тијела и Граничне полиције БиХ, те свих вrsta специјалистичке обуке, усавршавања и тренинга полицијских, али и државних службеника свих нивоа власти БиХ.

Директор Вујевић је нагласио да су, пресељењем у нови комплекс, услови за рад са кадетима подигнути на највиши могући ново, те да Агенција сада има све неопходне капацитете за цјелодневни смјештај и обуку 250 кадета.

Током разговора министар је нагласио да квалитетан образовни систем Агенције значајно утјече на креирање сигурносног система наше земље, те у вези с тим указао на потребу развијања интерактивне комуникације Министарства сигурности БиХ и Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова како би Министарство могло сагледати све наше потребе и, у складу са својим могућностима, помоћи у провођењу свих облика обуке у складу са најбољим праксама у свијету.            

Након састанка, министар је обишао нови комплекс, сусрео се са кадетима током наставе и разговарао са предавачима. Сагледавши могућности Агенције у смислу организовања обуке и смјештаја кадета, министар је изразио задовољство, те казао како Агенција, у својим захтјевима према Министарству, било које врсте, не треба бити скромна јер, заједнички је став и министра Цикотића и директора Вујевића, даљњи развиој сигурносних институција БиХ нема алтернативу.