Ministar sigurnosti BiH u posjetu Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova

25/09/2020

U sklopu posjeta sigurnosnim institucijama naše zemlje, izaslanstvo Ministarstva sigurnosti BiH, predvođeno ministrom Selmom Cikotićem, danas je posjetilo Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. Goste je pozdravio ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević  koji ih je upoznao s aktualnostima u provedbi temeljnih nadležnosti ove institucije koje se odnose na planiranje i provedbu temeljne policijske obuke  I. i II.razine kadeta SIPA-e, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Granične policije BiH, te svih vidova specijalističke obuke, usavršavanja i treninga policijskih, ali i državnih službenika svih razina vlasti BiH.

Ravnatelj Vujević je naglasio kako su, preseljenjem u novi kompleks, uvjeti za rad s kadetima podignuti na najvišu moguću razinu, te da Agencija sada ima sve neophodne kapacitete za cjelodnevni smještaj i obuku 250 kadeta.

Tijekom razgovora ministar je naglasio kako kvalitetan obrazovni sustav Agencije značajno utječe na kreiranje sigurnosnog sustava naše zemlje, te u vezi s tim ukazao na potrebu razvijanja interaktivne komunikacije Ministarstva sigurnosti BiH i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova kako bi Ministarstvo moglo sagledati sve naše potrebe i, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći u provedbi svih oblika obuke u skladu s najboljim praksama u svijetu.            

Nakon sastanka, ministar je obišao novi kompleks, susreo se s kadetima tijekom nastave i razgovarao s predavačima. Sagledavši mogućnosti Agencije u smislu organiziranja obuke i smještaja kadeta, ministar je izrazio zadovoljstvo, te kazao kako Agencija, u svojim zahtjevima prema Ministarstvu, bilo koje vrste, ne treba biti skromna jer, zajedničko je zaključno stajalište i ministra Cikotića i ravnatelja Vujevića, daljnji razvitak sigurnosnih institucija BiH nema alternativu.