Ravnatelj Marko Vujević pozdravio kadete SIPA-e

01/09/2020

Kadete SIPA-e, njih 18 koji su jučer došli u Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova na temeljnu policijsku obuku, danas je pozdravio novoimenovani ravnatelj ove institucije Marko Vujević.

Poželjevši im dobrodošlicu u Agenciju i uspjeh u školovanju, Vujević je budućim policajcima i mlađim inspektorima SIPA-e kazao kako su izabrali časno zanimanje, te da je temelj svake policijske institucije red, rad i disciplina. Naglasio je kako se od njih u sljedećih četiri odnosno šest mjeseci očekuje odgovoran pristup tijekom nastavnoga procesa, što će u konačnici doprinijeti da nakon temeljne policijske obuke budu osposobljeni za poslove u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Vujević je kadetima kazao i to kako će oni, ali i svi budući kadeti policijskih institucija BiH, u svim segmentima imati najbolje moguće uvjete za rad, učenje i obuku, budući je dovršen projekt izgradnje kompleksa objekta Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, u sklopu kojega se, uz sve ostalo, nalaze i suvremeno opremljeni kabineti, športska dvorana i streljana.

S obzirom na izuzetno složenu epidemiološku situaciju vezanu uz pandemiju virusa COVID 19, ravnatelj Vujević je ukazao na potrebu pridržavanja svih mjera iz Preporuka za organiziranje radnoga procesa u stanju proglašene pandemije.