Posjet izaslanstva Policijske akademije Hunan NR Kine

11/12/2019

Izaslanstvo Policijske akademije Provincije Hunan Narodne Republike Kine, predvođeno prof. Xuenongom Zhouom, tajnikom stranke i prvim komesarom, posjetilo je Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, gdje ih je primio i pozdravio zamjenik ravnatelja Saša Govedarica.

Na sastanku, kojem je nazočilo i izaslanstvo Ministarstva sigurnosti BiH, Govedarica je upoznao kinesko izaslanstvo s temeljnim nadležnostima i aktualnostima vezanim uz rad naše agencije. Detaljniju prezentaciju održao je Maid Pajević, voditelj Odsjeka za provedbu stručne i temeljne obuke, a u razgovorima su sudjelovali i Elvir Velić, voditelj Sektora za obuku, te Irina Kolak-Mandić, voditeljica Odsjeka za poslove s polaznicima obuke i evidencije koji su boravili u Kini, na drugom i trećem Lianyungang forumu koji su bili posvećeni jačanju suradnje između agencija za provedbu zakona i sigurnosnih službi s ciljem osnaživanja njihovih kapaciteta u budućnosti, kako bi se uspješnije prevenirali i suzbijali svi oblici kriminala na globalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Nakon prezentacije i razmjene informacija koje se odnose na sustave školovanja policijskih dužnosnika u Kini i BiH, gosti su posjetili i novoizgrađeni kompleks objekata Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Kinesko izaslanstvo je iskazalo interes za razvoj suradnje s Agencijom za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, a konkretne aktivnosti bit će dogovorene tijekom sljedećega susreta čelnih ljudi Policijske akademije Provincije Hunan i naše agencije.