Neum: Seminar za rukovoditelje policijskih agencija

13/09/2019

„Policijski službenici budućnosti – što radimo i što nam je potrebno“ – naziv je predavanja koje je Branko Vukoja, ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova održao u sklopu trodnevnoga seminara za rukovoditelje policijskih agencija koji je održan u Neumu u organizaciji ICITAP-a (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a).

Nakon uvodnoga izlaganja Williama Kuehla, voditelja ICITAP-ova programa za BiH, na Seminaru su govorili: James Capra, voditelj globalnih operacija Uprave za suzbijanje narkotika SAD, Semir Šut, policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDŽ, Ellen Germain, zamjenica voditelja Misije Veleposlanstva SAD-a u BiH i Zdenko Kovač, glavi tužitelj HNŽ-a. Predavanja i rasprave bile su usmjerene na teme: Etika rukovođenja, Liderstvo na fronti, Policijski službenici u BiH ('što nam je potrebno, što je dobro i gdje smo sada?'), te suradnja na relaciji policija – tužiteljstvo.

Drugog dana seminara održana je ceremonija na kojoj je ravnatelj AEPTM-a Branko Vukoja primio priznanje za posvećenost AEPTM na putu prema akreditaciji od strane IADLEST-a. Isto priznanje primili su i predstavnici Policijske akademije FMUP i Uprave za policijsku obuku MUP RS. Svrha procesa akreditacije je podržati razvoj i poboljšanje tamo gdje je to potrebno i prepoznati izvrsnost kada ona postoji.