Sedmi ciklus Obuke mentora

09/11/2018

Dodjelom certifikata, danas je okončan sedmi ciklus obuke mentora policijskih službenika na probnom radu u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. Obuka je održana od 5. do 9.11.2018.g. za 24 policijska službenika Granične policije BiH.

Certifikate o završenoj obuci policijskim službenicima GP BiH uručili su zamjenik ravnatelja Agencije Saša Govedarica i Michael Harrington, savjetnik Međunarodnoga programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD koji je strateški partner Agencije u pripremi i provedbi obuka za policijske mentore u našoj zemlji.

„Svjesni ste važnosti posla mentora. Vjerujem da je ova obuka, Vama kao iskusnim policajcima, pružila nova saznanja u smislu razvijanja karakternog odnosa prema mladim policijskim službenicima, od čega će uvelike ovisiti njihov angažman u policijskim strukturama naše zemlje“: kazao je Govedarica naglašavajući kako su granični policajci prvi kontakt s našom zemljom, zbog čega na graničnim prijelazima moraju biti dobro obučeni i profesionalni policijski službenici.

Kažimo i to kako je ovo posljednji ciklus Obuku mentora policijskih službenika na probnom radu u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova za 2018.godinu. Obuku su pohađala ukupno 142 policijska službenika Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.