Abu Dhabi: 4.koferencija INTERPA-e

29/05/2015

„Obuka službenika u okviru obavljanja policijskih poslova za koje je potrebno stručno znanje“ – naziv je 4.konferencije INTERPA - Međunarodne asocijacije policijskih akademija koja je ove godine održana od 25. do 27. svibnja 2015.g.. Zemlja domaćin bili su Ujedinjeni Arapski Emirati odnosno Policijska akademija u Abu Dhabiu, a našu zemlju su predstavljali:  Branko Vukoja, ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i Elvir Velić, voditelj Sektora za obuku u Agenciji.

Tijekom rasprave o temi „Borba protiv terorizma i organiziranog kriminala“, uz predstavnike Turske, Sudana i Ukrajine, predavanje je održao i Elvir Velić koji je govorio o obuci policijskih službenika u borbi protiv organiziranog kriminala u BiH - kaznenopravni i kaznenoprocesni aspekti organiziranog kriminala. U sklopu konferencije održani su okrugli stolovi o temama: „Upravljanje događajima masovnog okupljanja uključujući sportske događaje“, „Policija u zajednici“, „Upravljanje kriminalom/upravljanje medijima i Internet kriminalom“, „Novi pristupi i prakse u policijskoj obuci“ i „Opća pitanja o policijskoj obuci“.

Četvrta konferencija Međunarodne asocijacije policijskih akademija-INTERPA, koja okuplja predstavnike institucija za obuku policijskih kadrova iz 54 zemlje svijeta, iz godine u godinu poprima sve veći značaj, posebice u svjetlu razmjene informacija i iskustava institucija za policijsku obuku.