, , , , , , , Kliknite za galeriju

Ministarstvo pravde SAD (ICITAP) – program EMPoWER

07/07/2023

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova danas je boravilo izaslanstvo Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država, ICITAP. Naime, u sklopu posjeta Bosni i Hercegovini, članice spomenutog izaslanstva Suganthi Gomathinayagam i Lynn Holland, izrazile su želju da se susretnu s ravnateljem naše agencije Markom Vujevićem i njegovim suradnicima s ciljem razmjene stajališta o ulozi i položaju žena u policijskim agencijama.

Na radnom sastanku, Gomathinayagam i Holland su predstavile program EMPoWER (Engaging Multinational Policewomen in Equality and Rights), čiji je cilj osnažiti žene u provedbi zakona u području suzbijanja terorizma kroz obuku stručnjaka za suzbijanje terorizma, te uspostaviti održivu mrežu potpore.

Na sastanku, kojem je nazočio i Tyler Truby, regionalni savjetnik za borbu protiv terorizma iz Veleposlanstva SAD u Sarajevu, dogovoren je nastavak dosadašnje uspješne suradnje s ICITAP-om, kroz organiziranje projekata s ciljem pružanja materijalno-tehničke pomoći Agenciji, te organiziranja stručnih programa obuke za policijske službenike BiH.