, , , , , , , , , , , , , , , Kliknite za galeriju

Drugi ciklus obuke za instruktore RVN MUP-a HNŽ-a

26/05/2023

Završen je i drugi ciklus obuke za instruktore Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije „Rukovanje vatrenim naoružanjem i vještine gađanja“. Riječ je o trotjednoj stručnoj obuci koju je pohađalo 13 policijskih službenika.

Prema nastavnom planu i programu, Odsjek za specijalističku obuku Agencije je kroz teoriju, a ponajviše praksu, radio na usavršavanju  znanja, vještina i kompetencija u vezi planiranja, provedbe, evidentiranja i ocjenjivanja ostvarenih rezultata tijekom izvođenja bojevoga gađanja.

Policijskim službenicima MUP-a HNŽ-a certifikate je uručio ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević koji je čestitao i polaznicima i instruktorima na kvalitetno provedenoj obuci. Osvrćući se na pozitivne evaluacijske obrasce, Vujević je kazao da su oni potvrda kvalitete nastavnih planova i programa, ali i stručnosti tima predavača/ instruktora Agencije iz oblasti rukovanja vatrenim oružjem, koji – prateći međunarodne standarde – spomenute planove kontinuirano usavršava.   

Kvalitetom obuke zadovoljni su i polaznici, u čije ime se zahvalio policijski službenik Željko Jurić, koji je prenio pozdrave policijskog komesara MUP-a HNŽ-a Roberta Perića, te izrazio nadu da će suradnja Agencije i MUP-a HNŽ-a biti nastavljena kroz različite stručne i specijalističke programe, naravno u skladu s iskazanim potrebama policijskih službenika i sigurnosnim izazovima s kojima se u radu susreću.