, , , , , , , , , , , Kliknite za galeriju

Ured specijalnog predstavnika EU: posjet policijskih atašea

14/12/2022

Na inicijativu Ureda Specijalnog predstavnika EU (EUD/EUSR), danas je u sjedištu AEPTM-a u Mostaru ravnatelj Marko Vujević primio policijske atašee, akreditirane u BiH: Philippea Gangloffa (Francuska), Karlheinza Gortana (Austrija), Jackie Hurst (Ujedinjeno Kraljevstvo), Zsolta Szmicskua (Mađarska), Denisa Eraka (Hrvatska) i Justina Hafnera (Sjedinjene Američke Države). U izaslanstvu su bili EUFOR-ovi časnici i savjetnici Cecile Monnot, Cosimo Rizzello i Aleš Perko, te savjetnici EUD/EUSR Dijana Stevanović, Aida Duraković i Eddy Greif.

Nakon riječi dobrodošlice i predstavljanja, ravnatelj Vujević je gostima prezentirao temeljne nadležnosti i organizacijsku strukturu agencije. Policijski atašei su iskazali veliko zanimanje za povezivanje i suradnju AEPTM s policijskim akademijama u svojim zemljama. Zajednički zaključak je da je suradnja moguća, što bi trebalo biti konkretizirano – najavili su atašei – nakon  što sagledaju sve mogućnosti i područja zajedničkog djelovanja.

Nakon sastanka, policijski atašei su obišli kompleks gdje su im predstavljene mogućnosti i potencijali Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u kadrovskom i materijalno-tehničkom smislu.