, , , , , , , , , , , , , , , , , Kliknite za galeriju

Akcija darivanja krvi

04/11/2022

U suradnji sa Transfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, danas je u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova održana akcija darivanja krvi kojoj se odazvalo 55 kadeta koji u Agenciji pohađaju temeljnu policijsku obuku.

Akcija darivanja krvi bila je i prigoda za sastanak ravnatelja Agencije Marka Vujevića s pročelnicom Transfuzijskog centra dr.sc.Jadrankom Knežević koja je zahvalila kadetima, ali i čelništvu Agencije koje se pobrinulo da se ova akcija organizira u rekordno kratkom roku. „Ova akcija nam je jako važna jer je Transfuzijski centar trenutačno na jako niskim rezervama s krvi i krvim pripravcima. Nadam se da će danas prikupljene doze pomoći i olakšati liječenje naših bolesnika, da ne moramo odgađati  operacije ili terapije krvnim pripravcima“: kazala je dr.Knežević dodajući kako ovaj centar godišnje organizira 266 akcija, te da je broj davatelja krvi na području koje gravitira SKBM narastao na skoro 12 tisuća.

I ravnatelj Agencije Marko Vujević je izrazio zadovoljstvo dobrim odzivom kadeta na akciju darivanja krvi, čime su budući policajci i mlađi inspektori Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i MUP-a Županije Zapadnohercegovačke dokazali da i na ovaj plemeniti, humani način žele biti u službi građana.   

„Kad bi svaki čovjek samo jednom dao krv, mi ne bismo imali nikakvih problema“ – poruka je dr. Knežević uz poziv svim zdravim, mladim ljudima da se uključe u akcije darivanja krvi. Naglasila je  da je darivanje krvi privilegij zdravog čovjeka, te pojasnila da se jedna doza od 450 ml darovane krvi u Transfuzijskom centru prerađuje u krvne pripravke odnosno terapije za tri pacijenta.  

Dodajmo kako su akcije darivanja krvi i ranije organizirane u našoj agenciji, te da državni službenici, predavači i mentori Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova redovito daruju krv, svjesni da krv nije moguće proizvesti na umjetan način, te da osiguravanje dostatnih zaliha krvi ovisi isključivo o dobrovoljnim davateljima.

Sastanak ravnatelja Vujevića i pročelnice centra dr.Knežević zaključen je dogovorom o nastavku suradnje u vezi s organiziranjem akcija darivanja krvi.