Suradnja NATO-AEPTM: Borba protiv terorizma

14/07/2022

Marko Vujević, ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i Dunja Galić, šefica Ureda za potporu u Uredu ravnatelja danas su održali drugi sastanak s predstavnicima Političko-vojno-savjetodavnog odjela NATO-a: Lidrom Zegali, savjetnicom za izgradnju sigurnosnih institucija i Anadinom Hebibom, vojno-političkim istražiteljem.

Na dnevnom redu je bila konkretizacija dogovora o suradnji iz svibnja ove godine, i to u smislu organiziranja obuke u prostorijama Agencije, koje bi bila namijenjena pripadnicima policijskih i sigurnosnih agencija svih razina vlasti naše zemlje.

Dogovoreno je da obuka, unutar programa borbe protiv terorizma,  bude održana u listopadu 2022.godine. Projekt financira NATO, a organizira Centar za izvrsnost NATO-a u suradnji s Ministarstvom sigurnosti BiH i Agencijom za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. Obuku će realizirati instruktori iz SAD-a, koji su i djelatnici NATO-a.

Ravnatelj Vujević je prihvatio i podržao prijedlog NATO izaslanstva, te naglasio kako je ova suradnja u biti konkretizacija političke volje o suradnji Bosne i Hercegovine i NATO-a.