Posjet predstavnika Političko-vojno-savjetodavnog odjela NATO stožera u Sarajevu

13/05/2022

Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova danas su posjetili predstavnici Političko-vojno-savjetodavnog odjela NATO stožera u Sarajevu: Lidra Zegali, savjetnica za izgradnju sigurnosnih institucija i Anadin Hebib, vojno-politički istražitelj.

Na početku sastanka, ravnatelj Agencije Marko Vujević je goste ukratko informirao o radu naše institucije i njezinim zakonskim nadležnostima, nakon čega je NATO savjetnica Lidra Zegali predstavila modalitete suradnje između AEPTM-a i NATO-a. Navodeći da je cilj NATO-a izgradnja institucija i razvoj kompetencija zaposlenoga osoblja, Zegali je istaknula da je suradnja moguća kroz organiziranje programa obuke, i to: borba protiv terorizma i cyber sigurnost u državnim institucijama. Podsjećajući kako će u lipnju biti održan NATO samit, Zegali je kazala da će na dnevnom redu tog zasjedanja biti i paket mjera za BiH, a da je dio tog paketa i edukacija s navedenim programima.

Ravnatelj Vujević je podržao plan za potencijalnu suradnju, u smislu pripreme i realizacije navedenih obuka u našoj agenciji uz angažiranje NATO eksperata. Dogovoreno je održavanje proširenog sastanka, nakon kojega bi bio sačinjen operativni plan aktivnosti.