Nastavak suradnje s DCAF-om

22/10/2021

Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova danas je posjetila Nevenka Tomović, DCAF ekspert za upravljanje obukom i razvoj kurikuluma. S čelnicima Agencije razgovarala je o načinima na koje DCAF može pomoći u području elektronskog učenja. DCAF će Agenciji ustupiti nastavne planove i programe koji su nastali za vrijeme Covid pandemije.  Riječ je o stručnim obukama „Obuči trenere“ i „Policijski integritet“ (temeljna i razina za menadžere). Preduvjet za preuzimanje spomenutih programa i održavanje obuka je edukcija  predavača i tehničkog osoblja Agencije za korištenje platforme e-learning.

Tomović je podsjetila kako DCAF ima dugogodišnju dobru suradnju s Agencijom na različitim područjima obuke policijskih službenika Granične policije i ostalih sigurnosnih agencija.  Ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević je istaknuo kako se raduje nastavku suradnje, te da je Agencija spremna za organiziranje zajedničkih obuka i regionalnih konferencija u sklopu DCAF-a gdje bi, s ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa koji se odnose na školovanje i obuku policijskih kadrova, razgovarali  eksperti iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine. U tom smislu, najavljena je mogućnost organiziranja specijalističke obuke o ilegalnoj trgovini umjetninama.

U pratnji ravnatelja i zamjenika ravnatelja Agencije Marka Vujevića i Saše Govedarice, predstavnica DCAF-a je obišla novoizgrađeni kompleks Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.