Specijalistička obuka za instruktore SIPA-e

22/10/2021

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova okončan je četvrti ciklus specijalističke obuka za instruktore iz oblasti rukovanja vatrenim oružjem i vještina gađanja. Trotjednoj obuci, od 4. do 22.listopada pristupilo je 10 policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA.

Certifikate je polaznicima obuke uručio ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević koji je, ističući kako se od policijskih službenika SIPA-e uvijek očekuju najbolji rezultati, izrazio nadu da je i ova obuka unaprijedila njihova znanja i kompetencije po pitanju rukovanja vatrenim oružjem i vještina gađanja. Vujević je i u ovoj prigodi naglasio  dobre evaluacijske ocjene polaznika za organizaciju i provedbu ove obuke, te u tom smislu zahvalio timu instruktora i predavača Agencije.

Inače, cilj ove obuke je usavršavanja znanja, vještina i kompetencija za planiranje, provedbu, evidentiranje i ocjenjivanje ostvarenih rezultata tijekom izvođenja bojevoga gađanja. Obuku je organizirao Odjel za specijalističke obuke Agencije, a osim kompleksa Agencije, za praktične vježbe korišteno je strelište Kluba ALFA u Širokom Brijegu.