Specijalistička obuka za policijske službenike DKPT

24/09/2021

Danas je u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova okončan još jedan iz ciklusa specijalističkih obuka za instruktore iz oblasti rukovanja vatrenim oružjem i vještina gađanja. Trotjedna obuka (6.-24.9.2021.g.) organizirana je za 10 policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Cilj obuka ove vrste je usavršavanja znanja, vještina i kompetencija za planiranje, provedbu, evidentiranje i ocjenjivanje ostvarenih rezultata tijekom izvođenja bojevoga gađanja. Obuku je organizirao Odjel za specijalističke obuke Agencije, a osim kompleksa Agencije, za praktične vježbe korišteno je strelište Kluba ALFA u Širokom Brijegu.

Nakon završnih ispita (provjere potrebnih vještina) i evaluacijskoga postupka, na prigodnoj svečanosti certifikate je polaznicima obuke uručio ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević. On je istaknuo kako, kroz evaluacije, Agencija dobiva dobre ocjene za provedbu specijalističkih programa, te da se to posebice odnosi na organizaciju i provedbu nastavnog plana i programa obuke „Rukovanje vatrenim naoružanjem i vještine gađanja“. Stoga se Vujević posebice zahvalio timu instruktora koje u Agenciji predvodi šef Odjela za specijalističku obuku Ivan Pinjuh. Polaznicima obuke Vujević je poželio puno uspjeha u radu, te izrazio uvjerenje da će ova obuka unaprijediti njihov rad u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.