Nastavak saradnje sa DCAF-om

22/10/2021

Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova posjetila je danas Nevenka Tomović, ekspert DCAF-a za upravljanje obukom i izradu nastavnih planova i programa. S čelnicima Agencije razgovarala je o načinima na koje DCAF može pomoći u području e-učenja. DCAF će dati Agenciji nastavne planove i programe kreirane tokom pandemije Covida. Riječ je o stručnim obukama "Obučite trenere" i "Policijski integritet" (osnovni i nivo za rukovodioce). Preduslov za preuzimanje navedenih programa i održavanje obuka je edukacija predavača i tehničkog osoblja Agencije za korištenje platforme za e-učenje.
Tomović je podsjetio da DCAF sa Agencijom ima dugogodišnju dobru saradnju u različitim oblastima obuke policijskih službenika Granične policije i drugih bezbjednosnih agencija. Direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje Marko Vujević istaknuo je da se raduje nastavku saradnje, te da je Agencija spremna organizirati zajedničke obuke i regionalne konferencije u okviru DCAF -a na kojima će, radi postizanja zajedničkih interesa vezanih za obrazovanje i stručnu obuku policijskog osoblja, govoriti stručnjaci iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine. U tom smislu, najavljena je mogućnost organizovanja specijalističke obuke o ilegalnoj trgovini umjetninama.
U pratnji direktora i zamjenika direktora Agencije Marka Vujevića i Saše Govedarice, predstavnica DCAF -a obišla je novoizgrađeni kompleks Agencije za školovanje i stručno usavršavanje.