Постројавање нових кадета Граничне полиције БиХ

28/09/2017

Прије два дана, у Агенцију за школовање и стручно усавршавање кадрова пристигло је 70 кадета Граничне полиције БиХ који ће похађати четверомјесечне односно седмомјесечне програме основне полицијске обуке за стјецање чина 'млађи инспектор' (20 кадета) и 'полицајац' (50 кадета). Међу будућим полицијским службеницима Граничне полиције је 10 жена.

Након два дана, резервисана за задуживање униформи, смјештај по собама и упознавање са кућним редом, данас је одржано постројавање након којега се кадетима обратио Бранко Вукоја, директор Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова.

Поздравивши их у име свих дјелатника Агенције и своје лично, Вукоја је од кадета затражио дисциплину и учење. Наложио је кадетима да помно проуче и поштују правила кућнога реда, јер – како је нагласио – 'у Агенцији тренутно борави 150 кадета и то је једини начин да систем обуке у Агенцији квалитетно функционише'. Што се тиче наставних планова и програма, Вукоја је устврдио како је вријеме за обраду 17 наставних предмета 'прилично збијено', те посавјетовао да обуку у сљедећих четири односно седам мјесеци схвате озбиљно, јер су то основна полицијска сазнања која ће, кроз праксу и рад, проширивати и усавршавати.

На крају је поновио да очекује упорност, озбиљност и дисциплину, што ће у коначници бити валоризиовано кроз додјелу цертификата и заснивање радног односа у Граничној полицији БиХ.

Вукоја је данас казао и то како још 100 кадета Граничне полиције БиХ чека почетак обуке у Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова, те изразио наду да ће нову генерацију кадета примити у новоизграђеном комплексу објеката Агенције.