Novosti

Nj.E. M.E.Cormack u AEPTM: primopredaja...

30. Maj 2018 - 19:00

Novoizgrađeni kompleks objekata Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova danas je posjetila ambasadorica SAD u BiH - NJ.E. Maureen E.Cormack sa suradnicima. Povod za posjetu je donacijska ceremonija kojom je i službeno izvršena primopredaja sigurnosne i ventilacijske opreme, instalirane u prostoru streljane, koju je Agenciji...

Vidi više

Klasa mala, ali odabrana - promocija...

18. Maj 2018 - 13:15

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova danas je u čin 'policajac' promovisano 13 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA. Riječ je o osmoj generaciji koji su u Agenciji pohađali osnovnu policijsku obuku, nivo I. i stekli čin 'policajac'.

„Klasa mala, ali odabrana“ – tim riječima je direktor Agencije za...

Vidi više

Promovisana VII.generacija policajaca

26. April 2018 - 14:30

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova danas je u čin 'policajac' promovisano 49 kadeta Granične policije BiH. Riječ je o šestoj generaciji koji su u Agenciji pohađali osnovnu policijsku obuku, I.nivo i stekli čin 'policajac'.

Kadeti su u proteklih sedam mjeseci pohađali obuku u sklopu koje je realizovano 1336 nastavnih...

Vidi više

Prijem IX.generacije kadeta mlađih...

23. April 2018 - 14:45

Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova danas vrši prijam IX.generacije kadeta na osnovnu policijsku obuku za stjecanje čina 'mlađi inspektor'. Riječ je o kadetima Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA.  

Program osnovne policijske obuke, II.nivo, za stjecanje čina 'mlađi inspektor' kadeta SIPA-e bit će realizovan kroz...

Vidi više

Obuka mentora policijskih službenika na...

20. April 2018 - 12:30

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, u razdoblju 16.-20.4.2018.g., održana je Obuka mentora policijskih službenika na probnom radu za 16 polaznika odnosno policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Ove obuke Agencija planira, organizuje i provodi uz podršku i saradnju Međunarodnoga programa...

Vidi više

Stranice