Novosti

Sporazum o naučnoj, obrazovnoj i...

8. Decembar 2017 - 12:00

Sporazum o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji danas su u Mostaru potpisali prof.dr.Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu i Branko Vukoja, direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova AEPTM.

Ovim sporazumom otvara se mogućnost zajedničkog...

Vidi više

Obuka multiplikatora iz oblasti...

23. Novembar 2017 - 15:15

U saradnji Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima, a uz podršku IOM-a (Međunarodna organizacija za migracije), u vremenu 21.-23.11.2017.g., održana je Obuka multiplikatora iz oblasti otkrivanja falsifikovanih dokumenata (21 polaznik).

Cilj obuka bio je da se...

Vidi više

Promocija 30 mlađih inspektora SIPA i...

15. Novembar 2017 - 14:45

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova - AEPTM danas je održana prigodna svečanost tokom koje je u čin mlađeg inspektora promovisano 25 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA i 5 kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Program osnovne policijska obuke kadeta SIPA-e, koji su se školovali za čin '...

Vidi više

Studijska posjeta LAPD-u

14. Novembar 2017 - 14:00

U organizaciji Međunarodnoga programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD (ICITAP), Branko Vukoja, direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova boravio je u razdoblju 6.-10.11.2017.g. u Los Angelesu. U fokusu ove  studijske posjete Policiji Los Angelesa (LAPD) bio je razvoj policijskih službenika za rad...

Vidi više

Prva nacionalna obuka iz oblasti borbe...

10. Novembar 2017 - 15:00

U saradnji Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, u Sarajevu je, od 6. do 10.11.2017.g., održana Prva nacionalna obuka iz oblasti borbe protiv trgovine ljudima. Stručnu pomoć i podršku organizovanju i provođenju ove obuke pružili su: FRONTEX, IOM i UNHCR.

Cilj obuke...

Vidi više

Stranice